Connect with us

International

Rusia a anexat ieri patru regiuni din Ucraina, la doar câteva zile după ce în acestea au avut loc aşa-zise referendumuri de alipire

Published

on

Rusia a anexat ieri patru regiuni din Ucraina, la doar câteva zile după ce în acestea au avut loc aşa-zise referendumuri de alipire denunţate de statele occidentale şi de organizaţii internaţionale.

Ceremonia de anexare a avut loc la Kremlin, în cadrul unei ceremonii în timpul căreia preşedintele Vladimir Putin a lansat un atac virulent la adresa Occidentului, pe care l-a acuzat de colonialism şi de subminarea valorilor familie tradiţionale.

Vladimir Putin chiar a spus, fără să aducă vreo dovadă, ca „anglo-saxonii” ar fi sabotat conductele fisurate din Marea Baltică şi a făcut, din nou, aluzie la arsenalul nuclear al Rusiei. Mai multe despre discursul preşedintelui rus ne spune corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea:


Ucraina a reacţionat la anexarea celor patru regiuni ale sale cerând aderarea accelerată la NATO. Occidentul a condamnat cu vehemenţă raptul teritorial comis de Moscova, a spus că acesta nu va fi recunoscut vreodată, şi a anunţat noi sancţiuni la adresa Moscovei. Cătălin Gomboş:


%d blogeri au apreciat: