Connect with us

International

Rusia a atacat din nou, în cursul nopţii, infrastructura energetică a Ucrainei

Published

on

Sursă imagine: Volodimir Zelenski/facebook

Rusia a atacat din nou, în cursul nopţii, infrastructura energetică a Ucrainei, a anunţat astăzi operatorul reţelei de electricitate, Ukrenergo. Bombardamentele au vizat, de data aceasta, obiective din centrul Ucrainei, transmite Reuters.

Rusia şi-a intensificat, începând cu 10 octombrie, atacurile asupra infrastructurii ucrainene, distrugând circa 40% din centralele electrice ale ţării şi numeroase alte obiective. Milioane de ucraineni au fost lăsaţi în întuneric, fără încălzire şi fără apă curentă. Moscova a afirma că actualul val de bombardamente, în care au fost utilizate rachete de croazieră şi drone sinucigaşe iraniene, a fost lansat ca răspuns la avarierea podului de peste strâmtoarea Kerci în urma unei explozii pe care a atribuit-o Ucrainei.

O investigaţie a presei independente ruseşti arată însă că atacurile au fost pregătite cu zile întregi înainte de explozia de pe pod. Atacurile asupra infrastructurii ucrainene şi altor obiective civile au fost denunţate drept crime de război de Ucraina, Occident, dar şi de organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International.