Connect with us

International

Rusia anunță represalii la adresa statelor europene

Marea Britanie are la dispoziţie o lună

Published

on

Rusia a început să ia măsuri de represalii la adresa statelor europene, care au decis săptămâna trecută să expulzeze diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie, care consideră că Rusia este responsabilă de otrăvirea pe teritoriul britanic a fostului spion rus, Serghei Skripal.

Rusia a anunţat că Marea Britanie are la dispoziţie o lună pentru a-şi reduce personalul diplomatic de la Moscova la acelaşi număr, pe care îl are ambasada rusă de la Londra.

În plus, ambasadori şi reprezentanţi diplomatici din 9 ţări europene – între care şi România – au fost chemaţi, astăzi, la ministerul rus de externe, unde vor primi o notă referitoare la măsurile de represalii ce vor fi luate la adresa fiecărei ţări.

Agenţiile internaţionale de presă relatează că Rusia a anunţat expulzarea a doi diplomaţi din Olanda, doi din Italia, câte unul din Finlanda şi din Suedia şi patru din Polonia.

Ieri, Moscova a anunţat expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea consulatului american de la Sankt-Petersburg ca răspuns la decizia Washington-ului de a expulza 60 de diplomaţi ruşi şi de a închide consulatul rus de la Seatle.