Connect with us

International

Rusia cere „respectarea protocolului de la Minsk”

Published

on

Moscova speră ca negocierea statutului special al regiunilor din estul Ucrainei să înceapă rapid, aşa cum prevede acordul de la Minsk, a declarat astăzi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Încetarea focului în estul Ucrainei este în general respectată, deşi se înregistrează incidente pentru care părţile se acuză reciproc.

Dar Rusia speră în consolidarea acestui regim în următoarele zile – a declarat astăzi, la o conferinţă de presă, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

În acelaşi timp, Rusia, ca şi insurgenţii, au comunicat autorităţilor de la Kiev serioasa lor îngrijorare în legătură cu informaţiile potrivit cărora forţele ucrainene concentrează armament greu în zona localităţii Debalţevo, în regiunea Doneţk, a anunţat Serghei Lavrov.
Şeful diplomaţiei ruse a cerut respectarea Protocolului de la Minsk privind încetarea focului, subliniind că asigurările Kievului că nu intenţionează să încalce armistiţiul trebuie să fie confirmate în practică.
De asemenea, Rusia speră că negocierile privind statutul sud-estului Ucrainei să înceapă cât mai curând.

Formatul acestor negocieri este evident: autorităţile ucrainene şi conducătorii republicilor populare Doneţk şi Lugansk, a declarat şeful diplomaţiei de la Moscova,

Lavrov a precizat totodată că Protocolul de la Minsk este un acord-cadru ale cărui prevederi, potrivit înţelegerii între semnatari, urmează să fie detaliate.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: