Connect with us

National

Ru?ii au redus din nou livrările gaze

Published

on

Gazprom a redus, din nou, ieri livrările de gaze către România. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu a declarat pentru Agerpres că ţara noastră a primit cu 15 la sută mai putin faţă de cantităţile normale. Demnitarul român a discutat despre acestă situaţie cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov care l-a asigurat că va reveni cu explicaţii.

Nu este pentru prima dată când concernul energetic rus de stat recurge la micşorarea volumelor pe care ar trebui să le livreze, prin contract, partenerilor săi din Europa. În ultima lună, România s-a mai confruntat de câteva ori cu această situaţie, însă Departamentul pentru Energie a susţinut în repetate rânduri că populaţia nu va fi afectată în niciun fel de aceste reduceri, chiar dacă ruşii sistează total livrările până la primăvară.

Potrivit autorităţilor din domeniu, producţia naţională ajunge la 31 de milioane de metri cubi pe zi, în condiţiile în care consumul este de circa 16 milioane de metri cubi pe zi. În plus, în depozite se află peste 2,4 miliarde de metri cubi, faţă de 1,7 miliarde de metri cubi, cât era necesarul de stocare pentru această iarnă.

%d blogeri au apreciat: