Connect with us

Evenimente

S-a deschis Târgul Gaudeamus Carte Şcolară

Published

on

Ediţia a XII-a a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, organizat de Centrul Cultural Media Radio România, s-a deschis miercuri, 17 septembrie. Pentru a doua oară, târgul se desfăşoară în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Universităţii (la statui), spaţiu drag şi uşor accesibil tuturor locuitorilor Capitalei. Programul de vizitare al târgului este zilnic, în perioada 17 ? 28 septembrie, între orele 10:00 – 20:00, iar intrarea publicului este liberă.

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară 2014 constituie etapa cu numărul 83 în seria de evenimente expoziţionale pe care Radio România le-a iniţiat şi le organizează de peste 20 de ani în cadrul Programului Lectura.

Moment pregătit cu grijă şi cu mult suflet la fiecare început de toamnă, adesea prilej de consum de resurse financiare, de timp şi energie, debutul anului şcolar este extrem de important pentru nenumărate familii. Indiferent de gradul de entuziasm cu care re(încep) în fiecare an şcoala, zeci de mii de copii şi adolescenţi au nevoie de cel puţin la fel de multe cărţi. Târgul Gaudeamus Carte Şcolară oferă tuturor celor direct interesaţi – părinţi, elevi şi cadre didactice, soluţia uşoară, plăcută şi avantajoasă pentru studierea şi achiziţia manualelor şi a auxiliarelor şcolare necesare.

Eveniment care, prin ofertă şi public ţintă, este orientat cu precădere către acest important segment de piaţă ? carte formativă şi materiale auxiliare, târgul este organizat în mod tradiţional la începutul anului şcolar, în momentul de vârf al cererii de produse şi servicii educaţionale. Oferta ediţiei, prezentată de cei 43 de expozanţi (reuniţi în 30 de standuri) vine în întâmpinarea unor solicitări dintre cele mai diverse şi cuprinde:

? cea mai mare parte a manualelor şi auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acest an şcolar, reunite într-o singură incintă;

? o gamă extrem de variată de materiale didactice, pentru toate nivelurile educaţionale;

? numeroase titluri din literatura română şi universală cuprinse în bibliografia şcolară;

? enciclopedii, dicţionare, ghiduri şi îndrumare didactice;

? lecţii interactive pe suport multimedia, software educaţional;

? ultimele noutăţi editoriale, în vogă printre tinerii cititori, în măsură să-i atragă şi pe cei deocamdată mai puţin pasionaţi de lectură;

? jocuri şi cărţi pentru preşcolari.

Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului LECTURA

Etapa locală (Bucureşti şi judeţul Ilfov) a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, ediţia XII-a, concurs adresat liceenilor, va avea loc în incinta târgului sâmbătă, 27 septembrie, la ora 11:00.

Campania de donaţii Cărţile se întorc acasă prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume şi valoare, este colectat de la expozanţi şi vizitatori şi este donat în beneficiul bibliotecilor publice şi şcolare din mediul rural, subfinanţate la capitolul achiziţii de carte. Din 2010, peste 96.000 de volume donate de către participanţii şi vizitatorii Târgurilor Gaudeamus au ajuns prin intermediul acestui proiect în 260 de biblioteci din întreaga ţară.

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Spectacular.

Informaţii suplimentare, la Secretariatul Gaudeamus (tel./fax 021.312.2240, 021.319.0522, e-mail office@gaudeamus.ro). Persoane de contact: Cornelia Scarlat (0745.109.648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro), Anca Badea (0740.121.173, anca@gaudeamus.ro ) şi Connie Chifor (0745.109.649, connie@gaudeamus.ro).