Connect with us

National

Salariaţii au protestat pentru a cere eliminarea discrepanţelor salariale dintre diferite categorii de bugetari

Published

on

Salariaţi din mai multe domenii au apelat la diverse forme de protest pentru a cere eliminarea discrepanţelor salariale dintre diferite categorii de bugetari.

În această săptămână, ies zilnic în faţa sediilor lor angajaţii Direcţiilor judeţene pentru Cultură. Dacă situaţia nu se remediază, ei sunt pregătiţi să refuze emiterea de avize sau chiar organizarea Zilei culturii şi a altor evenimente naţionale importante.

În faţa Ministerului Sănătăţii au protestat, astăzi, aproape 100 de angajaţi TESA din sănătate, care cer eliminarea completă a discriminării lor din noua lege a salarizării.

Angela Cerven a stat de vorbă cu unii dintre protestatari.

Tot pentru a cere echitate salarială, funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură au ales să protesteze prin grevă japoneză, timp de două ore pe zi, şi ameninţă cu intensificarea formelor de protest dacă nu se elimină discriminarea. La Arad, şapte salariaţi ai Serviciului de Probaţiune sunt în greva foamei de două zile, acuzând neplata integrală a salariilor. Ei spun că au salariile blocate din 2018 din cauza unui calcul greşit şi, deşi există sentinţe definitive de reparaţie, plăţile nu s-au făcut.

A consemnat Angela Cerven – Radio România Actualități.

Sursă foto: arhivă – agerpres.ro