Connect with us

Regional

Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme revine la Craiova

Published

on

Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Ştiinţele Naturii organizează, în perioada 24-26 mai, cea de-a XVII-a ediţie a Salonului Naţional de Minerale, Fosile şi Geme. Ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, salonul reuneşte numeroşi specialişti de marcă, dar şi colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme, din ţară, care vor expune spectaculoase flori de mină, eşantioane de minerale, geme şi podoabe prelucrate.
„Succesul ultimelor ediţii ale evenimentului a determinat ca, la manifestare, să se înscrie şi numeroşi meşteşugari hand-made, cu bijuterii deosebite, realizate prin prelucrarea, şlefuirea acestor fascinante minerale. Conceput de specialiştii Secţiei de Ştiinţele Naturii ca o expoziţie în aer liber de minerale, fosile şi geme, salonul are şi menirea de a informa şi forma publicul vizitator cu privire la subiecte de interes de mineralogie şi paleontologie”, informează Muzeul Olteniei într-un comunicat de presă.
Publicul craiovean va putea admira o paletă largă de exponate, un regal de culoare şi forme, colecţii de cristale, obiecte ornamentale, bijuterii realizate din pietre semipreţioase şi preţioase, coliere cu o cromatică încântătoare, brăţări, broşe, cercei cu piatra lunii, rubin, safir, chihlimbar ori jad, cristale naturale montate în argint.
Salonul de Minerale, Fosile şi Geme de la Craiova este primul de acest fel din ţară şi a devenit tradiţie, prima ediţie fiind organizată de specialiştii de la Muzeul Olteniei în anul 2008, de atunci, în fiecare an, evenimentul cultural bucurându-se de aprecierea publicului şi a participanţilor.