Connect with us

Regional

Sancţionaţi, după ce 3 pacienţi au fost filmaţi în ipostaze intime în spital

Published

on

Un asistent şi un registrator medical de la Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au fost sancţionaţi cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni, în urma apariţiei în spaţiul public a unui videoclip în care trei pacienţi pe jumătate dezbrăcaţi au fost surprinşi în ipostaze intime, fiind despărţiţi de un grilaj.

„Au fost finalizate lucrdrile comisiei de cercetare disciplinară de către Comisia de cercetare disciplinară prealabilă, numită de managerul Spitalului Judelean de Urgență Târgu-Jiu prin dispoziția nr. 107/08.02.2019 . A fost intocmit raportul de cercetare disciplinară nr. 8760112.03.2019, cu privire la fimarea pacienților din Secția Psihiatrie, filmare ce a făcut obiectul aricolelor publicate în ziaruI Pandurul din data de 07.02.2019 și înziaruI Impact în Gorj din data de 08.02.2019. Managerul unității, a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară și a dispus emiterea dispozițiilor de sancționare disciplinară cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni, a doamnei registrator medical Pușcașu Diana Ana Maria și a domnului asistent medical principal Drumen Marius Constantin. Hotărârea a avut la bază și Avizul de etică nr. 4104.03.2019 și Hotdrdrea nr. 2104.03.2019, emise de Consiliul Etic al Spitalului Județean de Urgență  Târgu-Jiu.”, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul SJU Târgu-Jiu.

Şefa Secţiei de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu a fost schimbată din funcţie în urma unei filmări apărute în spaţiul public în care trei pacienţi pe jumătate dezbrăcaţi au fost surprinşi în ipostaze intime, fiind despărţiţi de un grilaj, a declarat, în data de 7 februarie 2019, managerul unităţii medicale, Gigel Capotă.

Potrivit acestuia, alături de şefa secţiei, a mai fost schimbată şi asistenta şefă prin detaşare la secţia Cardiologie.