Connect with us

International

Sanctiuni impotriva Rusiei

Adjunctul secretarului american de stat, Antony Blinken, a spus că Statele Unite susţin ferm acordurile de la Minsk şi că violenţele au scăzut în intensitate în estul Ucrainei.

Published

on

        Adjunctul secretarului de stat american, Antony Blinken, a avertizat că sancţiunile împotriva Rusiei vor ramâne în picioare până la îndeplinirea completă a acordurilor de la Minsk, iar în cazul unor noi agresiuni ruse vor fi adoptate sancţiuni suplimentare.

Antony Blinken a precizat că lecţiile celui de-al doilea Război Mondial nu trebuie uitate, pentru că din ele s-au născut principiile care stau astăzi la baza comunităţii transatlantice.

Adjunctul secretarului american de stat Antony Blinken a explicat că din ruinele celui de-al doilea Război Mondial a apărut o comunitate, formată din europeni şi americani, care este condusă de aceleaşi valori, o comunitate care are şi NATO ca instrument de protecţie.

În schimb, Rusia se îndepărtează de aceste valori europene şi americane.

„În Estul Ucrainei, ruşii fac mai mult decât să încalce graniţele unei alte ţări.

„Ei ameninţă principiile pe care a fost construit Parteneriatul Transatlantic şi de care depinde ordinea internaţională pe care încercăm să o construim.

„Aceste principii au apărut din lecţiile celui de-al doilea Război Mondial”, a afirmat Antony Blinken.

Adjunctul secretarului american de stat a mai spus că Statele Unite susţin ferm acordurile de la Minsk şi că violenţele au scăzut în intensitate în estul Ucrainei, dar Antony Blinken a remarcat că violenţe mai au loc în special în zonele controlate de separatişti care, cu ajutorul Rusiei, încearcă să extindă teritoriul aflat sub controlul lor.

Antony Blinken a avertizat că sancţiunile împotriva Rusiei vor rămâne în picioare până la îndeplinirea completă a acordurilor de la Minsk, iar în cazul unor noi agresiuni ruse vor fi adoptate sancţiuni suplimentare.

romania-actualitati.ro