Connect with us

National

Șapte noi cazuri de COVID-19 în România

Published

on

Șapte noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultima oră, ridicând bilanţul la 109. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Braşov şi unul de 55 de ani din Timişoara, aflaţi deja în carantină, dar şi de cinci persoane din Hunedoara care au intrat în contact cu alte cazuri confirmate – un tânăr de 19 ani, trei femei între 41 şi 44 de ani şi un copil de 4 ani.
Între timp, trei persoane s-au însănătoşit urmând  să fie externate, în această seară, din Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. Numărul celor care s-au vindecat se ridică, astfel, la nouă. La nivel naţional mai sunt 2652 de persoane în carantină în aşteptarea rezultatelor testării, iar alte 14500 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.
După intrarea în scenariul 3, au fost stabilite câteva măsuri suplimentare pentru evitarea răspândirii virusului. Astfel, au fost restricţionate activităţile cu peste 50 de persoane în spaţii închise, iar spitalele de boli infecţioase vor trata cu prioritate pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Poştaşii şi echipele de intervenţie de la apă, canal, gaze, electricitate, internet sau telefonie trebuie să poarte echipament de protecţie şi să stea la cel puţin doi metri de cetăţenii autoizolaţi cu care sunt nevoiţi să intre în contact.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: