Connect with us

Evenimente

Festivalul- concurs “Maria Tanase”

Tinerii artisti sunt motivati anul acesta si de premiile in valoare de 7.000 euro.

Published

on

Artiști amatori – soliști vocali și instrumentiști –, din țară și din străinătate, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârsta între 16 și 35 de ani, se pot înscrie, până pe 26 septembrie a.c., la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului-concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”, care va fi organizată în perioada 28 septembrie – 3 octombrie.

Evenimentul a devenit deja un brand al Craiovei, de la inițierea lui, în 1969, și până în prezent consacrând mai toate numele mari de astăzi ale scenei noastre folclorice. Pentru tinerii doljeni, festivalul a avut  mereu o rezonanță aparte, poate mai mult decât alții ei încercând să se ridice la înălțimea numelui Doamnei Cântecului Popular Românesc. Anul acesta, în urma preselecției locale, care a avut loc pe 13 iunie, au fost selectaţi şapte partcipanţi și pregătiți, în această perioadă, pentru concurs.

Dacă vor trece și de preselecția națională, din 28 septembrie, ei vor putea aspira la premiile cu o valoare totală de peste 7.000 euro, dar, mai presus de acestea, la titlul de laureat al unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri din țară.

A consemnat Simona Lica