Connect with us

Regional

Sărbătoare simultană în șase licee din Craiova

Sub genericul „Ora poeziei”, elevii se vor întâlni cu poeți consacrați

Published

on

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită luni, 21 martie, în șase unități de învățământ din Craiova: Colegiile Naționale „Elena Cuza”, „Carol I”, „Frații Buzești”, Liceul Sportiv „Petrache Trișcu” ”, Liceul de Artă „Marin Sorescu” și Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan”.

Sub genericul „Ora poeziei”, între 12.30 și 13.30, în cele șase unități de învățământ, vor avea loc, simultan, lecturi și întâlniri cu poeți din Craiova și din alte zone ale țării. Organizatorii, Asociația pentru Tineri „Streets” și Asociația Culturală „Carmina Balcanica”, în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, își propun prin acest eveniment, dedicat poetului Marin Sorescu, să contribuie la creșterea interesului elevilor pentru poezie, la încurajarea lecturii și stimularea tinerilor în a scrie poezie.

Manifestarea se va finaliza cu un Caiet (realizat manual, cu grafica unor elevi de la Liceul de Artă), care se deschide cu un poem de Marin Sorescu, urmat de poemele participanților. Caietul va fi distribuit unităților de învățământ, partenerilor și poeților implicați în proiect.

%d blogeri au apreciat: