Connect with us

National

Șase cetățeni români de pe „Diamond Princess” vor fi repatriați (audio)

Published

on

Şase dintre cei şaptesprezece români care s-au aflat pe nava de croazieră „Diamond Princess”, care a stat două săptămâni în carantină, după ce mai mulţi pasageri au fost diagnosticaţi cu coronavirus, se întorc în România, în această noapte. Secretarul de stat în ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat că, deşi niciunul dintre cei şase români nu a fost contaminat, după ce vor ajunge în ţară, aceştia vor sta în carantină timp de paisprezece zile:

Potrivit reporterului RRA, Alex Buzică, doi dintre cei şaptesprezece români care s-au aflat la bordul navei „Diamond Princess” au fost infectaţi cu coronavirus şi sunt trataţi, în prezent, într-un spital din Japonia.

Între timp, China anunţă că ar putea face în aprilie primele teste pe om ale unui vaccin împotriva noului coronavirus. Anunţul a fost făcut de adjunctul ministrului chinez al ştiinţei şi tehnologiei. Aproape 75 de mii de oameni au fost infectaţi în China, iar numărul deceselor trece de 2 200. Victor Gheorghe are mai multe informaţii: