Connect with us

Sport

Sase echipe din Liga I in insolventa

Published

on

Şase echipe din Liga I sunt in insolvenţă, iar o parte dintre ele au şanse importante de a se califica în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Liga Profesionistă de Fotbal nu vrea să fie luată prin surprindere şi a trimis o adresă către UEFA pentru a afla dacă formaţiile aflate în această situaţie pot reprezenta România în Europa.

Numai UEFA poate decide dacă o echipă în insolvenţă poate juca în Europa. Noi am făcut o adresă la UEFA şi aşteptăm un răspuns pentru că au fost situaţii, cu ani în urmă, de astfel de echipe care au jucat în cupele europene. Dar nu mai sunt aceleaşi condiţii, au schimbat puţin regulamentul. În acest sens am făcut adresa şi aşteptăm să ne răspundă„, a dezvăluit preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

În acest moment, Petrolul, Dinamo, U Cluj, Rapid, Oţelul şi CFR Cluj sunt în insolvenţă, iar CSU Craiova are mai puţin de trei ani de la înfiinţare şi, în teorie, nu poate evolua în Europa.

Petrolul, Dinamo şi CSU se pot califica în competiţiile continentale prin prisma clasamentului din Liga I, în timp ce U Cluj poate ajunge în Europa din Cupa României, unde va juca în semifinale.

LPF aşteaptă răspunsul forului european pentru a şti dacă aceste echipe au voie să joace în cupele europene.

De asemenea, oficialii ligii i-a somat pe cei de la CSU Craiova să îmbunătăţească rapid condiţiile de pe stadionul Extensiv, pentru că, în caz contrar, nu vor mai putea evolua în Liga I pe arena respectivă.

Pentru un an de zile, e un sacrificiu pentru toate echipele care joacă acolo, pentru că terenul este în starea care e. O să încercăm să mai facem câteva vizite acolo şi, dacă nu pun lucrurile la punct, s-ar putea ca la un moment dat să se indice un alt stadion„, a explicat Iorgulescu.