Connect with us

International

Scandal în Biserica Ortodoxă Rusă/ Preoţii au refuzat să citească rugăciuni în favoarea războiului

Published

on

E scandal în sânul Bisericii Ortodoxe Ruse, după ce mai mulţi preoţi au refuzat să citească, de la amvon, rugăciuni în favoarea războiului. Acestora li s-a interzis să mai slujească în biserică, iar, în cazul unor înalţi ierarhi, a fost recomandată chiar şi caterisirea. Între timp, Patriarhul Kirill le promite credincioşilor că soldaţii ruşi, ucişi în război, vor fi iertaţi de păcate şi vor ajunge în Rai.

Patriarhul Kirill, șeful puternicei Biserici Ortodoxe Ruse şi un apropiat al lui Vladimir Putin, a descris invadarea Ucrainei ca fiind o luptă sacră cu forţele răului. Doar Rusia poate împiedica ascensiunea anticristului, reprezentat de Occident, a mai spus înaltul prelat, care a numit lunga domnie a lui Putin un „miracol de la Dumnezeu”.

Patriarhul Kirill: ”Astăzi, când luptătorii noștri apără Rusia în Donbas, trebuie să ne amintim că ei nu luptă împotriva unui fenomen local periculos și neprietenos în raport cu Rusia. Astăzi, ei luptă pentru viitorul țării noastre. Vă invit pe toți să oferiți rugăciuni, astăzi, în special pentru președintele nostru, pentru autorități, pentru armata noastră și pentru întregul popor, astfel încât nicio forță malefică externă și internă să nu ne poată diviza și, prin urmare, să ne slăbească.

Zeci de preoţi, care au refuzat să rostească rugăciunea pentru victoria armatei ruse şi s-au rugat, în schimb, pentru pace, au fost pedepsiţi.

Sursa: tvrinfo