Connect with us

National

Schimbări majore în învăţământul din Olt

Unităţi comasate, desfiinţate sau transformate în şcoli primare şi grădiniţe

Published

on

Prefectura Olt a găzduit ședința Comisiei de Dialog Social în cadrul căreia șeful Inspectoratului Școlar Județean a a adus în atenția autorităților schimbările majore de la nivelul învățământului oltean.

Potrivit datelor prezentate în cadrul şedinţei de Adrian Bărbulete, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, singura comasare a unei unităţi de învăţământ este cea de la nivelul oraşului Drăgăneşti Olt, Şcoala Gimnazială din Cartierul Comani, care avea statutul de unitate cu personalitate juridică, devenind structură la Liceul Tehnologic din Drăgăneşti. Motivul este că unitatea şcolară nu mai întruneşte condiţiile pentru a funcţiona ca unitate cu personalitate juridică, efectivele de elevi, preşcolari şi antepreşcolari scăzând sub 300. În acest sens, Unitatea Administrativ Teritorială – oraşul Drăgăneşti Olt a solicitat eliberarea avizului conform pentru modificarea reţelei şcolare la nivelul localităţii pentru a emite Hotărâre de Consiliu Local (HCL), aceasta fiind deja adoptată în şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie.

Modificări ale reţelei şcolare există şi în alte 15 localităţi oltene. Potrivit şefului învăţământului oltean, acestea au survenit în urma solicitărilor de la unităţile administrativ teritoriale din judeţ pentru care ISJ Olt a emis avize de conformitate în vederea emiterii de HCL. Schimbări vor avea loc în municipiile Slatina şi Caracal, oraşele Corabia şi Piatra Olt, dar şi în comunele Bobiceşti, Dobroteasa, Verguleasa, Vultureşti, Redea, Sîmbureşti, Corbu, Perieţi, Radomireşti, Gostavăţu şi Valea Mare.

În localitatea Bobiceşti, Şcoala Gimnazială Leoteşti devine unitate cu personalitate juridică, iar Şcoala Gimnazială Bobiceşti care avea personalitate juridică devine Grădiniţă cu Program Normal (GPN), structură – sunt mai mulţi elevi în Leoteşti şi se reduc costurile. În Dobroteasa, Şcoala Primară din satul Cîmpu Mare devine GPN – se redistribuie elevii de primar pentru evitarea programului simultan şi reducerea costurilor.

La Verguleasa, Vultureşti, Redea, Sîmbureşti şi Corbu, GPN-urile structuri se desfiinţează având un număr de preşcolari sub limita legală. În comunele Perieţi, Radomireşti şi Gostavăţu, Şcolile Gimnaziale care sunt structuri se transformă în Şcoli Primare – se redistribuie elevii de gimnaziu pentru evitarea programului simultan şi reducerea cheltuielilor.

La Corabia, Şcoala Primară Nr. 1, care este structură, se desfiinţează din cauza numărului de elevi redus din circumscripţie şi tot aici se înfiinţează Şcoala Postliceală Sanitară „Cuza” – unitate de învăţământ particulară. Şcoala Gimnazială din satul Recea, comuna Valea Mare, devine GPN pentru evitarea programului simultan şi reducerea cheltuielilor.

Tot pentru evitarea programului simultan şi reducerea cheltuielilor, Şcoala Primară din Cartierul Bistriţa Nouă al oraşului Piatra Olt devine GPN.

La nivelul municipiului Slatina, GPN Nr. 2, care este structură a Grădiniţei cu Program Prelungit (GPP) „Ion Creangă”, se desfiinţează, iar preşcolarii sunt redistribuiţi la GPN Nr. 3, din cauza numărului redus de preşcolari şi spaţiului inadecvat desfăşurării procesului educativ. GPN Nr. 1 Caracal devine la rândul ei structură a Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu”, iar GPP Nr. 2 devine structură a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Magheru” pentru a oferi continuitate preşcolarilor, aceste unităţi de învăţământ având nivel primar şi gimnazial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: evenimentdeolt.ro

 

 

 

 

%d