Connect with us

Sport

Scrimă: Ana Maria Popescu, prima medalie pentru România la Mondialele Militare de la Wuhan

Argint la spadă individual.

Published

on

Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru România la ediţia a 7-a a Jocurilor Mondiale Militare de la Wuhan (China), obţinând argintul la spadă individual, informează site-ul clubului CSA Steaua, unde este legitimată sportiva.

”Sâmbătă, 19 octombrie, proba de spadă feminin individual a adus cea dintâi medalie pentru România la competiţia din China: argint cucerit de Ana Maria Popescu. Sportiva de la clubul Steaua Bucureşti a reuşit un parcurs excelent şi a reuşit să cucerească medalia de argint după ce a cedat în finală în faţa chinezoaicei Sun Yiwen, scor 10-11, după minutul de aur”, se arată în postarea de pe pagina oficială a grupării roş-albastre.

Conform sursei citate, parcursul acesteia a fost: Grupa preliminară: 5-2 cu Anastasia Soldatova (Rusia), 5-3 cu Bezhura Dzhoan (Ucraina), 5-3 cu Caroline Persson (Suedia), 5-2 cu Diana Rodriguez (Columbia), 5-2 cu Alessandra Bozza (Italia); tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-6 cu Diana Rodriguez (Columbia); tabloul de 16 – 15-6 cu Anastasia Soldatova (Rusia); tabloul de 8 – 15-8 cu Roberta Marzani (Italia); semifinale – 15-11 cu Magdalena Piekarska (Polonia); finală – 10-11 cu Sun Yiwen (China).

În aceeaşi probă au participat şi Mălina Călugăreanu şi Alexandra Predescu. ”Dacă Mălina a părăsit întrecerea pe tabloul de 32, după 8-15 cu Dorina Budai (Ungaria), Alexandra a fost eliminată pe tabloul de 16, după 11-12 cu Sun Yiwen (China)”. În total, au participat 38 de sportive.

AGERPRES