Connect with us

Evenimente

Se caută soluții pentru rezolvarea crizei din Orientul Mijlociu (audio)

Implicarea NATO trebuie intensificată.

Published

on

Alianţa Nord Atlantică analizează în prezent ce poate face în plus în Orientul Mijlociu, ca răspuns la solicitarea făcută de preşedintele american Donald Trump de a se implica mai mult în regiune, a anunţat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El a discutat ieri, la sediul organizatiei din Bruxelles, cu premierul român Ludovic Orban despre acest subiect şi a mulţumit României pentru contribuția ei la misiunea Alianţei de instruire şi formare din Irak. Detalii de la conferinţa de presă comună aflăm din relatarea Petruţei Obrejan:

Petruţa Obrejan

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis spune că o implicare mai mare a NATO în Orientul Mijlociu ar fi constructivă în planul securităţii, dar şi al reconstrucţiei, plan de care şi România este interesată. Şeful statului a vorbit despre agravarea situaţiei din regiune la o conferinţă de presă la Cotroceni. Carmen Gavrilă a urmărit declaraţiile preşedintelui:

Carmen Gavrilă

Între timp, statele care contribuie la Misiunea NATO din Irak continuă să îşi retragă sau să îşi repoziţioneze militarii pe care îi au acolo. Ieri, Cehia a anunţat că cinci poliţişti vor pleca din Bagdad. Restul contingentului ceh, aproximativ 40 de militari, va rămâne în Irak. Din raţiuni de securitate, şi cei 14 militari români dislocaţi în Irak şi-au întrerupt misiunile şi vor fi relocaţi. Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu:

Daniel Petrescu
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: