Connect with us

National

Se întoarce frigul

La această oră sunt în vigoare două avertizari meteo: un COD PORTOCALIU de …

Published

on

Se întoarce frigul pentru trei zile – avertizează meteorologii. La această oră sunt în vigoare două avertizari meteo: un COD PORTOCALIU de ninsori abundente şi vânt puternic, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, respectiv – un COD GALBEN de precipitaţii în tot restul zonelor de munte, dar şi în Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în centrul ţării. La ce să ne aşteptăm , ne spune meteorologul Meda Andrei:

Începând din această seară, toată ţara va fi sub avertizare până vineri dimineaţă: cod portocaliu de ninsori abundente şi vânt puternic în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi cod galben de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului în restul teritoriului. Excepţie vor face judeţele din sudul şi vestul extrem.

Tot până vineri, este Cod Galben de inundaţii pe nouă bazine hidrografice din zona Olteniei, Munteniei şi Dobrogei: Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Călmăţui şi râurile din Dobrogea. Meteorologii anunţă că abia de vineri scăpăm de precipitaţii, iar temperaturile revin la normal spre sfârşitul lunii.

Peste 2.000 de pompieri au fost mobilizaţi în perioada următoare pentru eventuale intervenţii de urgenţă după anunţul de vreme rea. 1.700 de poliţişti de la secţia Rutieră vor supraveghea arterele de circulaţie din zonele vizate de atenţionările specialiştilor, iar 300 de jandarmi montani sunt pregătiţi să acorde sprijin. Măsurile au fost dispuse la videoconferinţa de ieri organizată de ministrul de interne, Carmen Dan, cu prefecţii şi şefii structurilor Ministerului. Autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la evoluţia vremii şi starea drumurilor.

%d