Connect with us

Regional

Seară de muzică, la Aman

Ludwig van Beethoven

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează luni, 24 februarie 2020, o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Seară de muzică˝. Gazda și coordonatoarea evenimentului, profesoara Maria Barbărasă, le dă întâlnire tuturor melomanilor în sala „Marin Sorescu”, începând cu ora 17:00.

Întâlnirea este consacrată personalității și operei lui Ludwig van Beethoven, de la a cărui naștere se împlinesc 250 de ani, în 2020, și face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni prin intermediul cărora vor fi promovate cele mai importante dintre operele realizate de ilustrul compozitor german.

Publicul meloman este invitat să vizioneze „Fidelio”, singura operă lirică scrisa de Ludwig van Beethoven, a cărei premieră a avut loc la Viena, în 1814. Spectacol propus a fost  înregistrat la Festivalul de operă de la Glyndebourne, în 1979. Regia îi aparține lui Peter Hall, iar interpreții sunt: Elisabeth Soderstrom – Leonora, soprană, Anton de Ridder- Florestan, tenor, Elisabeth Gale – Marcellina, soprană, Curt Appelgren – Rocco, bas, Ian Caley-Jaquino, tenor, Robert Allman – Don Pizzaro, bariton, Michael Langdon – Don Fernando, bas; acompaniați de London Philharmonic Orchestra și Glyndebourne Chorus, sub bagheta dirijorului Bernard Haitink.

Spectacolul face parte din seria „Mari spectacole de operă”, apărută la Editura „Adevărul”, și dispune de subtitrare în limba română.