Connect with us

National

Ședinţă de urgenţă la Guvern

Published

on

protest

Este anunţată o şedinţă de urgenţă la Guvern, în această dimineaţă, pentru majorarea salariilor personalului nedidactic cu aproximativ 9 la sută.

Pentru profesori oferta a rămas aceeaşi, cu două prime în valoare totală de 2.500 de lei, propunere respinsă deja de sindicalişti ca fiind jignitoare. Aşa că deocamdată nu sunt deloc semne că greva din Învăţămînt va înceta curând.

Andrei Şerban, de la RRA, a urmărit discuţiile şi negocierile, de ieri, de la Palatul Victoria:


Potrivit calculelor guvernului, impactul bugetar pentru mărirea salariilor din învăţământ cu 25 la sută ar fi de peste 3 miliarde de lei pe lună, bani pe care executivul spune că nu ar avea de unde să-i scoată deocamdată.

Aşa că noua ofertă de la Palatul Victoria este de fapt aceeaşi doar că denumirea de voucher a fost transformată în primă. A venit spre seară, după o zi cu proteste în stradă ale cadrelor didactice. La Bucureşti, în faţa Guvernului, s-au adunat mai mult de 10 mii de oameni:

Proteste au fost şi în alte oraşe din ţară: la Cluj-Napoca, Botoşani sau Piatra Neamţ, iar pentru săptămîna viitoare, marţi este anunţat un nou miting la Bucureşti, de această dată la Cotroceni. În Dolj, este programată, astăzi, de la ora 11.00, o acțiune de protest. Membrilor FSLI li se vor alătura și membri ai Federației Spiru Haret.