Connect with us

National

Ședinţă tensionată, la CSAT (audio)

Published

on

Modul în care au răspuns autorităţile în cazul de la Caracal ajunge astăzi în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, convocată iniţial pentru a discuta rectificarea bugetară. Acum va fi analizat şi un raport detaliat al Ministerului de Interne privind intervenţia autorităţilor şi desfăşurarea anchetei în cazul celor două crime. Şi se pare că va fi o şedinţă tensionată, după cum a anunţat aseară unul dintre membrii CSAT, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, după o reuniune a conducerii PSD:

La şedinţa CSAT, preşedintele Klaus Iohannis va face şi o informare privind demisia şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Ionel Vasilica şi-a dat demisia ieri ca urmare a tragediei de la Caracal, pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, dar a precizat că STS nu are nicio vină în acest caz.

De altfel şedinţa CSAT de astăzi va fi dominată de cazul crimelor de la Caracal, pornind de la rapoarte cerute atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Viorica Dăncilă, privind modul în care a acţionat fiecare instituţie responsabilă, după cum relatează Carmen Gavrilă: