Connect with us

National

Senatorii au amânat dezbaterile şi votul pe legea privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale

Published

on


Senatorii din comisiile de specialitate au amânat pentru luni dezbaterile şi votul pe legea, iniţiată de PSD, privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru consumatorii casnici, timp de 6 luni de zile. Se aşteaptă puncte de vedere de la Consiliul Concurenţei şi Ministerele Energiei şi de Finanţe. Senatorul PSD, Daniel Zamfir a explicat că, după adoptarea legii, preţul plătit de consumatorul casnic la energia electrică se va reduce la jumătate, iar pentru gazele naturale reducerea va fi mai mare de jumătate din factura finală:

Prezent la dezbateri, vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy, a atras atenţia că această plafonare ar sprijini mai degrabă furnizorii întrucât aceştia ar putea să NU mai cumpere energie electrică şi gaze naturale la cel mai bun preţ din piaţă, ştiind că statul va acoperi o parte din costuri:


Reprezentantul ANRE a mai spus că România poate lua şi alte măsuri pentru ca preţul plătit de populaţie pentru facturile la energie şi gaze să fie mai mic. Printre acestea se numără preluarea temporară, de către stat, a contribuţiei pentru certificatele verzi, eliminarea bonusului de co-generare şi eliminarea TVA-ului.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: