Connect with us

Evenimente

Senatul a adoptat legea RCA!

Legea propune, printre altele, eliminarea criteriului vârstei în calcularea prețului contractului.

Published

on

Senatul a adoptat, ieri, propunerea de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule.

Principala modificare este acel tarif de referință, de acolo urmează mai multe modificări, modul cum se stabilește tariful, sarcina dată ASF de a stabili un tarif de referință care duce la limitarea creșterilor la tariful RCA. A doua (modificare — n.r.) este o sarcină dată Guvernului de a se ocupa într-un anumit termen de înființarea unei societăți sau crearea unei activități în cadrul societăților de stat — cum este Eximbank — ca să încheie asemenea asigurări.

De asemenea, pentru determinarea sumei reprezentând prima de asigurare, asiguratorul RCA poate lua în calcul istoricul daunelor plătite în ultimii cinci ani pentru accidente produse prin intermediul vehiculului asigurat.

Legea propune, totodată, eliminarea criteriului vârstei în calcularea prețului contractului, precum și faptul că numai cei care părăsesc teritoriul României sunt obligați să plătească cartea verde.

 

Sursa: Agerpres