Connect with us

International

Serbia: Voucher de cumpărături, după vaccinare, într-un mall din Belgrad

Published

on

Zeci de persoane s-au aşezat, astăzi, la coadă, într-un mall din Belgrad, în speranţa că vor fi printre primii, care vor primi vaccinul anti-COVID-19 şi, odată cu el, un voucher de cumpărături, în cadrul unei iniţiative locale de stimulare a interesului pentru vaccinare, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.
Serbia şi-a vaccinat, cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, un procent de 29,81% din populaţie, iar guvernul doreşte să accelereze acest proces prin iniţiative precum crearea unor centre de vaccinare fără programare sau facilităţi pentru cumpărături în marile magazine.
De asemenea, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a promis, săptămâna aceasta, că toate persoanele, care se vor vaccina anti-COVID-19, până pe 31 mai, vor primi echivalentul a 25 de euro, premiu pentru ”responsabilitatea” lor. O iniţiativă de stimulare a interesului pentru vaccinare a venit şi din partea unui restaurant din oraşul sârb Kragujevac, care oferă, gratis, o porţie de friptură sau de gulaş celor care se vaccinează anti-COVID-19.
Pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, Serbia foloseşte, de asemenea, vaccinul rusesc, Sputnik V şi pe cel chinezesc, Sinopharm. 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: