Connect with us

National

Sesiuni de autografe pe discurile Editurii Casa Radio la concertele din cadrul Festivalului Enescu 2015

Iubitorii muzicii bune sunt asteptati in serile concertelor din cadrul Festivalului Enescu.

Published

on

Cristian Mandeal, Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru, Ruxandra Donose, Dan Grigore, câteva dintre cele mai importante nume de interpreţi români contemporani, le dau întâlnire iubitorilor muzicii bune la sesiunile de autografe pe discurile Editurii Casa Radio, prin care Radio România pune la dispoziţia publicului larg comorile din Fonoteca Radio România, cea mai importantă arhivă audio românească. Sesiunile de autografe vor avea loc la Ateneul Român şi Sala Mare a Palatului, în serile concertelor susţinute de artişti în cadrul ediţiei 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu.

cristian_mandeal_foto_virgil_oprina_976

Cristian Mandeal

Concertul de deschidere a Festivalului George Enescu este programat în 30 august 2015 la Sala Mare a Palatului. Orchestra Română de Tineret pregătită de Cristian Mandeal este în prim-plan, prilej pentru Editura Casa Radio de a-l invita pe binecunoscutul dirijor român la o sesiune de autografe pe cele două discuri apărute recent, ce-i poartă semnătura:

Trans-European Express, cu dirijorul Cristian Mandeal la pupitrul Orchestrei Române de Tineret si discul care cuprinde înregistrarea Simfoniei Alpilor de Richard Strauss, realizată în timpul concertului susţinut de Orchestra Naţională Radio condusă de Cristian Mandeal, în ediţia 2014 a Festivalului Orchestrelor Radio RADIO, organizat de Radio România.

Sesiunea de autografe va avea loc la standul Editurii Casa Radio din foaierul Sălii Mări a Palatului, după concert.

Liviu Prunaru

Liviu Prunaru

În 31 august la Ateneul Român este programat concertul susţinut de ansamblul Tharice Virtuosi, alcătuit din muzicieni de calibru internaţional, foşti studenţi ai Academiei Menuhin de la Gstadt. Unul dintre aceştia este violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam şi profesor la Conservatorul din Amsterdam, foarte cunoscut în România datorită turneului naţional ‘Duelul viorilor’ organizat de Centrul Cultural Media Radio România. Liviu Prunaru ‘s-a duelat’ în acest turneu cu Gabriel Croitoru, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. După concertul din 31 august, Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru vor oferi autografe în foaierul Ateneului Român pe cel mai recent CD al lor, Duelul viorilor – Tango, apărut la Editura Casa Radio, pe care se regăsesc tangouri celebre înregistrate în 2015, alături de pianistul Horia Mihail.

Ruxandra Donose

Ruxandra Donose

În 16 septembrie, renumita mezzosoprană Ruxandra Donose va fi solistă pe scena Ateneului Român într-un concert alături de Orchestra Filarmonică din Monte Carlo, dirijor Cristian Mandeal. După concert, Ruxandra Donose va oferi autografe în foaierul Ateneului Român pe discul său Românce apărut în 2014 la Editura Casa Radio, înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio condusă de Tiberiu Soare, cu un repertoriu care reuneşte arii celebre franceze sau care au avut premieră în Franţa.

Dan-Grigore

Dan Grigore

În 17 septembrie, pe scena Ateneului Român va urca pianistul Dan Grigore pentru a interpreta un concert de Mozart alături de Camerata Mozarteum din Salzburg; după concert, Dan Grigore este aşteptat la o sesiune de autografe în foaierul Ateneului Român pe un disc apărut recent la Editura Casa Radio. Albumul, intitulat Dan Grigore – Maestro !, reuneşte înregistrări realizate de Dan Grigore pe parcursul a mai bine de patru decenii, în studiourile Radio România.