Connect with us

CULTURAL

Sever-Sorin Busuioc a lansat volumul bilingv „Album de emigrare – Destinație, nu evadare”

Published

on

Volumul lui Sever-Sorin Busuioc “ALBUM DE EMIGRARE – DESTINAȚIE, NU EVADARE”/“ALBUM OF EMIGRATION – DESTINATION, NOT ESCAPE”, recent lansat, reprezintă o aventură literară bilingvă care se adresează atât cititorilor de limbă română, cât și celor de limbă engleză. Cu prefața generată de inteligența artificială (IA) și prin stilul său contemporan, această bijuterie literară va captiva cititorii de la prima pagină până la ultima, purtându-i într-o călătorie literară unică, după cum chiar autorul promite.

❖Sever-Sorin Busuioc este un produs al școlilor româno-canadiene, inginer în aerospațiale instruit la Concordia University și în diverse companii canadiene de top. În prezent, este arhitect de produs și, alături de David, fiul său, co-inventator al UAV -urilor de transport greu REYNS™ Hexajet X.

❖  Împreună cu familia, Carmen, David și Soren, Sever-Sorin Busuioc a dezvoltat aplicații specializate și a executat și condus peste 125 de proiecte de teledetecție subterană, terestră și aeriană în imagistica 3D, în ultimele două decenii, în multiple domenii industriale și non-industriale: Aerospațiale; Nave/Tehnologii maritime; Turbomașini; Construcții și Proiectare arhitecturală; Planificare urbană; Patrimoniu cultural, Situri istorice/arheologice; Transporturi, drumuri și poduri; Instalații și platforme petroliere on-/off-shore; Rafinării/Uzine de prelucrarea mineralelor; Sisteme energetice/Centrale electrice; Reabilitare și modernizare baraje, porturi și căi navigabile.

❖  A condus și a raportat proiectele de cercetare și dezvoltare ale companiilor sale, începând din 2002.

❖  Antreprenor și promotor care muncește împreună cu David și Carmen zi de zi să introducă o nouă generație de tehnologii de vârf pentru UAV-uri grele și integrările UAV-GPiR, Sever-Sorin Busuioc a servit clienți din întreaga lume, de la IMM-uri la clienți corporativi majori, din America de Nord, UE, America Latină și MENA, atât pe bază directă, cât și prin subcontractare.

❖  Tot în prezent, el inițiază, promovează și negociază proiecte, propuneri, programe de transfer tehnologic și de consolidare a capacităților de producție, comercializarea tehnologiilor și acorduri de alianță de afaceri, cooperare și JV, direct cu oficiali de rang înalt: miniștri și subsecretari; feldmareșali, generali și experți militari; membri ai familiilor conducătoare; consilieri șefi și consilieri de securitate națională ai conducătorilor; prinți și șeici; ambasadori, consuli și atașati militari; academicieni de top, profesori universitari și inovatori.

❖  Sever-Sorin Busuioc a lucrat ca specialist în simulatoare de zbor și cercetător principal specializat anterior în sisteme de aeronave și controale de zbor. A fost bursier și a predat cursuri de specialitate în aerospațiale la Concordia University.

❖  Într-o legătură indisolubilă cu familia sa, Sever-Sorin Busuioc s-a angajat să aplice bazele științifice și tehnologice, dobândite și dezvoltate în lumea riguroasă si sistematică a ingineriei aerospațiale, într-o mulțime de alte industrii.