Connect with us

Evenimente

Shakespeare Dimensions, o experiență unică, în România – în premieră, la Festivalul Internațional Shakespeare Craiova

Published

on

Anul acesta, Festivalul Internațional Shakespeare Craiova aduce, în premieră, o experiență imersivă, unică în România, invitând publicul în Shakespeare Dimensions – Episode 1. O lume în care participanții vor experimenta ”Furtuna” într-o călătorie VR captivantă. Va fi o ocazie de a explora un tărâm în care liniile dintre magie, natură și tehnologie se estompează, oferind o perspectivă unică asupra capodoperei scrise de Shakespeare.

Cubul imersiv este un experiment scenografic 3D în spațiu virtual, în care universul shakespearian din piesa „Furtuna” este integral generat de tehnologii de secol viitor. Sprijinit de NEPI Rockcastle și găzduit de Promenada Mall din București și din Craiova, Shakespeare Dimensions este o experiență de realitate virtuală care, prin utilizarea unor tehnologii de ultimă orăș în materie de producție și proiecție video, îmbină spectacolul de teatru și inteligența artificială într-un exercițiu de creațieș ce depășește limitele fizice a ceea ce ar putea fi perceput și înțeles pe o scenă convențională de teatru, anunță organizatorii.

În cubul imersiv, publicul va avea posibilitatea de a trăi fizic experiența pe care personajele Alonso, Sebastian, Antonio, Ferdinand și Gonzalo o trăiesc, la începutul piesei.  Așadar, publicul devine observator activ, un actor într-o versiune vie a primei scene din ”Furtuna” lui Shakespeare. În doar câteva minute, cât durează experiența, publicul își va crea o perspectivă asupra uneia dintre dimensiunile lui Shakespeare, cea a fantasticului.

Experiența Shakespeare Dimensions poate fi încercată în următoarele locații:

  • – București, în perioada 10 – 12 mai, la Promenada Mall,
  • – Craiova, pe toată perioada Festivalului Internațional Shakespeare, Craiova – 16 – 26 mai, la Promenada Mall
  • – Gdansk, în  Polonia, în perioada 26 iulie – 4 august

Durata experienței imersive personale este de 3 minute.

Accesul este gratuit, în serii de câte maximum 5 spectatori.

La intrarea în Shakespeare Dimensions, echipa de primire va face un instructaj spectatorilor, pentru o experiență deplină. Publicul va fi avertizat, de asemenea, și în privința posibilității apariției unor senzații de vertij.