Connect with us

Muzica si film

Sharon Stone i-a plătit salariul lui Leonardo DiCaprio în 1995, când studioul a refuzat să îl distribuie

Published

on

„Nu-i pot mulțumi îndeajuns”, a declarat actorul

Leonardo DiCaprio a dezvăluit pentru E! News că i-a mulțumit „de multe ori” lui Sharon Stone pentru că i-a plătit salariul în 1995, atunci când studioul a refuzat să îl distribuie în drama western The Quick and the Dead, a lui Sam Raimi. La acea vreme, DiCaprio venea după rolul său de debut, What’s Eating Gilbert Grape, pentru care era nominalizat la Oscar, iar Stone era foarte dornică să lucreze cu tânărul actor.

Ea a ținut neapărat să-i distribuie pe DiCaprio și Russel Crowe în film și a fost dispusă să plătească pentru asta, scrie Variety. „Ea a spus: „Aceștia sunt cei doi actori cu care vreau să lucrez””, și-a amintit DiCaprio.

„Este incredibil. Ea a fost o mare campioană a cinematografiei și a oferit oportunități altor actori, așa că sunt foarte recunoscător. I-am mulțumit de multe ori”, a adăugat el. „Nu știu dacă i-am trimis un cadou de mulțumire real, fizic, dar nu pot să-i mulțumesc îndeajuns”…

În The Quick and the Dead, Stone a jucat rolul unui pistolar care vizitează un oraș de frontieră și se ciocnește cu liderul acestuia (Gene Hackman). În cartea sa de memorii din 2021, The Beauty of Living Twice, ea a dezvăluit că a plătit singură salariul lui DiCaprio după ce studioul TriStar Pictures a refuzat să îl distribuie (via Insider).

„Acest puști pe nume Leonardo DiCaprio a fost singurul care a reușit la audiție”, a scris Stone, adăugând că a audiat o mână de actori adolescenți pentru rolul lui The Kid. „După părerea mea, el a fost singurul care a venit și a plâns, implorându-și tatăl să-l iubească în timp ce murea în acea secvență”.

Stone își amintește că studioul i-a spus: „De ce un necunoscut, Sharon, de ce te sabotezi singură?”…

Apoi actrița continuă – „Studioul mi-a spus că dacă mi-l doresc atât de mult, aș putea să-l plătesc din propriul meu salariu. Așa că am făcut-o!”.

Întâlnirea cu studioul și decizia de a-l plăti ea însăși pe DiCaprio au motivat-o parțial pe Stone să devină producătoare, unde putea să lupte pentru talentele care, în opinia ei, meritau postul. „Obținerea unor credențiale de producător în calitate de actriță este adesea considerată în domeniul meu de activitate ca fiind o „chestiune de vanitate”, ceea ce înseamnă că te plătesc pentru slujbă, dar taci naibii din gură și nu te băga”, a scris Stone în memoriile sale.

„Nu voi accepta un contract de formă și îi anunț de la început. Asta este ilegal, spun eu, și îmi place să lucrez în limitele legii. Asta aduce tăcere și nu bucurie la celălalt capăt al telefonului”.

The Quick and the Dead a avut premiera în 1995, alături de alte lungmetraje cu DiCaprio în rol principal, precum The Basketball Diaries și Total Eclipse. În anul următor, cariera lui DiCaprio a explodat odată cu succesul filmului Titanic al lui James Cameron. Câștigătorul premiului Oscar se află în prezent în cinematografe ca protagonist al filmului Killers of the Flower Moon, de Martin Scorsese.

sursa: cimemagia.ro