Connect with us

Info Trafic

Siguranța rutieră – prioritatea polițiștilor

Au fost retinute 25 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Published

on

În acest sfărșit de săptămână, polițiștii rutieri doljeni au organizat pe principalele drumuri din județul nostru cu risc de producere a accidentelor ridicat, acțiuni pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când depăşesc regimul legal de viteză dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajati regulamentar în traversarea străzilor.

De asemenea, oamenii legii au urmărit și verificarea modului de semnalizare a lucrărilor efectuate pe străzile din Craiova,precum şi a modului în care executanţii de lucrări respecta condiţiile stabilite prin acordurile emise de polițiștii rutieri.

În urma activităților desfășurate, oamenii legii au constatat 130 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi de peste 40.000 lei. Dintre acestea, 67 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, alte 18 sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor iar 5 sancțiuni au fost aplicate executanților de lucrări.

Totodată, polițiștii doljeni au reținut 25 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.