Connect with us

Evenimente

Simona Pop, portdrapelul Romaniei la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice

Ceremonia de inchidere va avea loc in aceasta noapte, pe stadionul Maracana. Iata cate medalii are Romania pana acum.

Published

on

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a stabilit ca scrimera Simona Pop, componenta a echipei de spada care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sa poarte drapelul Romaniei la ceremonia de inchidere de astazi.

In varsta de 27 de ani, Simona Pop este de cativa ani una dintre componentele de baza ale echipei de spada. Ea are in palmares doua titluri europene cu echipa, in 2014 la Strasbourg si in 2015 la Montreux, plus inca doua medalii continentale, argint cu echipa in 2013 la Zagreb si bronz la individual in 2015 la Montreaux, la care se adauga doua medalii mondiale, argint in 2015 la Moscova si bronz in 2013 la Budapesta.

Ceremonia de inchidere va avea loc in aceasta noapte (ora 02,00, in Romania), pe stadionul Maracana.

Evenimentul se anunta unul spectaculos, organizatorii promitand o petrecere de neuitat, inspirata de carnavalul brazilian cu dans si muzica. Invitatul de seama al organizatorilor este starul norvegian Kygo, producator, compozitor si DJ’.

Inaintea ultimei zile de competitii, Romania a cucerit la JO 2016 patru medalii: aurul echipei feminine de spada, argintul obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

Romania a participat cu o echipa de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Catalina Ponor.

 

Sursa: ziare.com