Connect with us

International

Simpozion internațional la Târgu-Jiu

Balkan Early Metallurgy Symposium – pentru prima dată în România

Published

on

Consiliul  Județean Gorj prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” organizează în perioada 10-12 mai 2015, la Târgu-Jiu, în parteneriat cu  Institute for Archaeo-Metallurgical Studies of London și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, cea de-a IV-a ediție a Simpozionului internațional  „Balkan Early Metallurgy”.

Simpozionul reunește specialiști din Qatar, SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Bulgaria și România, având drept scop crearea unei baze de date informale despre metalurgia timpurie din zona Balcanilor și formularea unor propuneri pentru viitoarele studii despre mineritul preistoric/metalurgia preistorică din această  zonă.

Problemele privind originea și evoluția metalurgiei în Balcani au atras atenția unui număr mare de specialiști în ultimele decenii, acestea fiind intens dezbătute de mediul academic în cadrul celor trei congrese anterioare, care s-au desfășurat în Marea Britanie, Serbia și Bulgaria. Vor susţine comunicări 40 de personalităţi recunoscute în lumea ştiinţifică la nivel mondial.

Balkan Early Metallurgy Symposium este pentru prima dată organizat în România și va debuta luni, 11 mai 2015, ora 09.00, la sediul  Muzeul de Istorie și Arheologie din  Târgu-Jiu. În deschidere, vor susţine alocaţiuni, printre alţii, academicianul Alexandru Vulpe, directorul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” de pe lângă Academia Română şi Miljana Radivojevic, membră a Institutului de Arheologie din Londra.  Pe 12 mai va fi organizată o excursie documentară la minele de cupru de la Baia de Aramă și vor fi vizitate Mănăstirea Tismana, Casa-muzeu „Constantin Brâncuşi” şi Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtişoara.

 

Sursa: Consiliul Județean Gorj

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON