Connect with us

National

Sindicaliștii din învățământ amenință cu greva generală

Published

on

Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ (USII) Dolj au anunţat că vor picheta sediul Prefecturii Dolj, împreună cu angajaţii din şcoli şi grădiniţe. Sindicaliştii cer majorarea salariilor, în special pentru personalul nedidactic şi pentru personalul auxiliar. Totodată ei solicită să se intervină asupra anomaliilor din sistemul de salarizare, pentru că directorii de şcoli au ajuns să aibă salarii mai mici decât angajaţii și să se aplice şi regulamentele privind acordarea sporurilor.

Protestul angajaţilor din învăţământul preuniversitar din Dolj, afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ, se desfăşoară, astăzi, în intervalul 12.00-13.00, în Piaţa Prefecturii din Craiova. La Craiova, vor ieşi în stradă şi reprezentanţii sindicatului „Alma Mater”.

Liderii USII Dolj spun că vor mai organiza pichetări, în această lună, şi, dacă nu se vor găsi soluţii, vor continua cu pichetări la Guvern şi la Parlament, în luna aprilie, iar, în luna mai, vor declanşa greva generală.