Connect with us

National

Sindicatele au continuat să protesteze şi astăzi faţă de măsurile de austeritate bugetară promovate de actualul Guvern

Published

on

Aproximativ 100 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Publisind s-au strâns în faţa Palatului Cotroceni, cerând eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum. Secretarul general al Federaţiei Publisind, Cosmin Andreica:


Şi mecanicii de locomotivă au protestat din nou la Ministerul Transporturilor. Ei cer Guvernului investiţii pentru modernizarea infrastructurii feroviare, măsuri pentru ridicarea restricţiilor de viteză şi deblocarea celor două licitaţii pentru achiziţionarea a 60 de trenuri electrice noi, cu fonduri europene – această procedură fiind blocată în contestaţii de doi ani.

Mecanicii de locomotivă sunt nemulţumiţi şi de faptul că viteza medie a garniturilor de călători este de doar 44 km/h, în timp ce pentru trenurile de marfă – 18 km/h. De asemenea, ceferiştii solicită aplicarea Statutului Personalului Feroviar – o lege care ar permite majorarea salariilor cu 30-40% şi condiţii de muncă mai bune.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: