Connect with us

Regional

SJU Craiova va primi incubatoare noi pentru nou-născuţi

Spitalul din Craiova se numără printre cele nouă spitale din ţară care vor fi dotate anul acesta cu incubatoare.

Published

on

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova se numără printre cele nouă spitale din ţară aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii care vor fi dotate anul acesta cu incubatoare pentru nou-născuţi, prin  Programul „Mama şi Copilul”. Pentru a asigura  necesarul de 597 de incubatoare pentru toate spitalele din țară, Ministerul Sănătăţii a alocat un buget de 33 milioane lei, echivalentul a  peste 7,3 milioane euro.

În conformitate cu normele legale în vigoare, spitalele publice din reţeaua autorităţilor locale, au obligaţia de a contribui la achiziţionarea aparaturii medicale cu fonduri de minim 10% din valoarea totală a achiziţiei. După alocarea acestei cofinanţări, Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţie diferenţa de 90%.

Iniţiativa legată de dotarea tururor spitalelor cu incubatoare reprezintă doar începutul unui demers mai amplu în marja Programului Mama şi Copilul. În acest sens, Ministerul Sănătăţii va elabora până la data de 1 iunie un plan de acţiune, care să identifice şi să acopere principalele nevoi în domeniu. Planul de Acţiune va îngloba informaţii şi propuneri din rândul specialiştilor în domeniul sănătăţii, dar şi al societăţii civile implicate în zona de sănătate a mamei şi copilului.