Connect with us

Alegeri 2024

Sociologul Marius Pieleanu: ”Este posibil să asistăm la surprize mari de tot”, la aceste alegeri

Published

on

Primele variante de rezultate exit-poll, la alegerile locale 2024, apărute în presă, au fost desființate de sociologul Marius Pieleanu: ”Falsuri grosolane. Nu există egalitate între candidați”. El spune că nu este surprins de prezența mai mare la vot de la alegerile locale și europarlamentare, scrie site-ul stiripesurse.ro.

”Mobilizarea la urne nu este neapărat o surpriză pentru asocierea CURS-Avangarde. Noi aveam cercetări efectuate înaintea alegerilor, existau date, pe care nu le-am făcut publice, care indicau o apetență mai mare a oamenilor pentru vot. Pe o participare mai mare la vot, ne așteptăm să schimbe ierarhiile și este posibil să asistăm la surprize mari, mari de tot. Deocamdată, ce vă putem spune pe datele de la ora 11.00 – 11.30, care au fost culese în teren de oamenii CURS-Avangarde, inclusiv în Capitală, avem parte de surprize destul de mari. Mai mult de atât nu putem spune deocamdată”, a declarat, pentru site-ul stiripesurse.ro, sociologul Marius Pieleanu, șeful Avangarde.

Acesta a precizat că „toate datele apărute pe alte site-uri sau TV sunt falsuri grosolane. Nu există niciun fel de egalitate, pentru niciun candidat. Măsurătorile despre care facem vorbire se referă la date prelucrate de CURS – Avangarde, au procente și ierarhii surprinzătoare. Insist foarte mult asupra faptului că acestea sunt date pentru ora 11.00”.

Până la ora 14.00, la alegerile locale, s-au exprimat 4.582.232 de voturi, față de 4.338.179, câte se exprimaseră, la aceeași oră, la alegerile anterioare, din 2020. La aceeași oră, la europarlamentare, se adunaseră 4.718.812 voturi, față de 4.368.755 în 2019.

Institutele CURS și Avangarde vor da publicității, la ora 22.00, primele rezultate ale exit-poll-ului, pe care îl realizează, la nivel național, dar și la nivel de București.