Connect with us

National

Șoferii agresivi vor primi sancțiuni mult mai severe

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/Nabeel Syed

Vor fi sancţiuni mult mai severe pentru şoferii agresivi şi pentru cei care pun în pericol siguranţa rutieră. Urmează să fie aprobate chiar astăzi de Guvern, la ce-a de-a treia şedinţă din această săptămână, printr-o Ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Rutier.

De exemplu permisul va fi suspendat pentru 4 luni în cazul şoferilor vitezomani, fără posibilitatea reducerii sancţiunii. Şi vor fi amenzi foarte mari, chiar şi de 2.900 de lei pentru şicane în trafic. Ordonanţa defineşte clar şi ce înseamnă condus agresiv, transmite reporterul RRA, Andrei Şerban. Are detalii, în radiojurnal, şi despre alte acte normative aflate pe agenda executivului la şedinţa de astăzi:

Tot astăzi executivul ar urma să modifice şi codul fiscal, pentru preluarea în legislaţia naţională a unei directive europene privind TVA. Astfel se va introduce scutirea de taxa pe valoarea adăugată la importul de bunuri efectuat în România de catre forţele armate ale altor state membre, atunci când acestea participă la o actiune de apărare desfasurată în cadrul politicii de securitate comune.

%d blogeri au apreciat: