Connect with us

National

Şoferii care trebuie să-şi repare maşinile în baza unei poliţe RCA emisă de City Insurance, vor fi despagubiţi mai redede

Published

on

Şoferii ghinionişti, care trebuie să-şi repare maşinile în baza unei poliţe RCA emisă de City Insurance, vor fi despagubiţi mai redede prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Potrivit unei ordonaţe de urgenţă aprobate ieri, NU mai trebuie să aştepte până ce instanţa va declara definitiv falimentul fostului lider de pe piaţa asigurărilor, procedură ce poate dura şi mai mult de un an.

Actul normativ prevede un termen mult mai scurt de despăgubire, a explicat ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu.

Ordonanţa de urgenţă mai vine şi cu o altă modificare importantă menită să mărească protecţia asiguraţilor. Astfel a fost majorat plafonul pentru acordarea de despagubiri de la 450 de mii la 500 de mii de lei pentru fiecare poliţă în parte, şi nu pentru fiecare persoana, cum era pâna acum.

City Insurance avea, la momentul retragerii autorizaţie 3 milioane de poliţe RCA emise, aşa că pagubele aduse de neplata daunelor ar putea fi uriaşe.

Toate vor fi plătite din fondul de garantare, unde merge o parte din ceea ce plătesc toţi cei care-şi asigură maşinile. Iar dacă sumele existente la nivelul Fondului de Garantare al Asiguratilor sunt insuficiente atunci ar fi nevoie de bani luati cu titlu de împrumut.

Premierul Florin Cîţu a cerut mai multe anchete în acest caz. El crede că Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Fiscul ar trebui să prezinte public rezultatele rapoartelor cu privire la City Insurance.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: