Connect with us

National

Solicitarea DNA de urmarire penala a lui Oprea, trimisa la Senat

Solicitarea DNA de formulare a cererii privind inceperea urmaririi penale a senatorului Gabriel Oprea a fost semnata ieri.

Published

on

Solicitarea DNA de formulare a cererii privind inceperea urmaririi penale a senatorului UNPR Gabriel Oprea a fost semnata, ieri dupa-amiaza, la Parchetul de pe langa Inalta Curte, si trimisa la Senat, care urmeaza sa o ia in discutie in perioada urmatoare.

Documentul a fost semnat de Codrut Olaru, adjunct al procurorului general, dupa ce Tiberiu Nitu, seful Parchetului General, si Bogdan Licu, prim-adjunctul sau, au decis sa se abtina in acest caz. Informatia a fost dezvaluita mai intai de televiziunile de stiri, dar a fost confirmata prin comunicat al Ministerului Public.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a decis sa nu se implice din cauza ca numele sau apare in dosar, procurorii DNA, structura subordonata Ministerului Public, sustinand ca el a beneficiat in mod nelegal de escorta unor echipaje rutiere in timp ce se deplasa in trafic.

DNA a cerut oficial, ieri, procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, sa sesizeze Senatul cu privire la formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz in serviciu si obtinere de foloase necuvenite.

 

 

Sursa: ziare.com

%d blogeri au apreciat: