Connect with us

Fapt divers

Space X a realizat primele teste la sol ale Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume

Mega-racheta ar putea transporta oamenii pe Marte

Published

on

Space X a realizat primele teste la sol ale nucleului central al ,,celei mai puternice rachete din lume, denumite Falcon Heavy. Elon Musk, CEO-ul companiei, a declarat că racheta va putea efectua primul zbor la sfârşitul verii acesteia, racheta fiind lansată cu puterea a 187 de avione.

,,Primele teste de igniţie, la sol, ale lui Falcon Heavy, au fost efectuate în cadrul bazei de dezvoltare a rachetelor McGregor TX,” afirma compania pe Twitter. Imaginile video de doar 18 secunde prezintă un fum alb şi negru ieşind de la baza rachetei,notează Mail Online.

Atunci când racheta va fi completă va fi alcătuită din trei nuclee, în total fiind 27 de motoare Merlin ce vor genera o forţă de lansare de 2,3263 milioane de kilograme. Conform Space X, racheta va putea căra peste 63.502 de kilograme de încărcătură utilă în orbita joasă a Pământului, fiind astfel ,,cea mai puternică rachetă din lume”

Falcon Heavy a fost programată iniţial să decoleze în 2013, dar din cauza anumitor probleme compania a decis să amâne data lansării. În urma unei conferinţe, Elon Musk a prezentat data lansării rachetei, dar şi detalii privind dificultăţile întâmpinate în cazul rachetei Falcon 9 şi Falcon Heavy. ,,La început a părut simplu. Însă a fost extrem de dificil să proiectăm un vehicul cu trei nuclee,” a declarat Musk.