Connect with us

Sport

Spaniolul Carlos Alcaraz a urcat pe prima poziţie a clasamentului mondial ATP

Published

on

Sursă imagine: US Open Tennis Championships/facebook

Spaniolul Carlos Alcaraz a urcat pe prima poziţie a clasamentului mondial ATP, după ce a reuşit să câştige primul titlu de Mare Şlem din cariera sa, la US Open, confirmând astfel debutul unei noi ere în tenisul masculin.

La 19 ani, Alcaraz este cel mai tânăr jucător care atinge vârful acestei ierarhii începând de la crearea sa, în 1973, performanţă datorată victoriei sale din finala de la Flushing Meadows, împotriva norvegianului Casper Ruud, noul număr 2 mondial.

Spaniolul Rafael Nadal, deţinătorul recordului de titluri de Grand Slam (22), eliminat în optimile de finală la US Open, rămâne pe poziţia a treia a clasamentului ATP, imediat în faţa rusului Daniil Medvedev, care şi-a pierdut coroana după eliminarea în aceeaşi fază a competiţiei newyorkeze.

Sârbul Novak Djokovic a coborât o poziţie şi se află pe locul al şaptelea, în condiţiile în care nu a putut fi prezent la US Open, din cauza interdicţiei de intrare în Statele Unite impuse de autorităţile americane persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19.