Connect with us

Evenimente

Spectacole si evenimente la Teatrul National Craiova

Săptămânal,craiovenii au ocazia să afle secrete, întâmplări din tainele vieții de pe scenă, din spatele scenei sau din … cabina de machiaj.

Published

on

Joi, 11 februarie, la Sala Amza Pellea se joacă ULTIMUL AMANT FIERBINTE, de la ora 19. Un spectacol de Neil Simon, regia Mircea Cornișteanu.
 
Vineri, 12 februarie, ora 19:00, la Sala Atelier, ILUZII, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.
 
Sâmbătă, 13 februarie, ora 17:00, la Sala I.D. Sîrbu, EXPLOZIV, de Elise Wilk, regia Andrei Măjeri
                                   ora 19:00, la Sala Amza Pellea, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” te aşteaptă să vizionezi cea mai recentă montare a piesei lui Cehov pe scena craioveană – „Pescăruşul” – o piesă clasică, o piesă despre iubiri neîmplinite, o poveste frumoasă şi tristă, ca-n viaţa de zi cu zi. Un text dramatic, în viziunea vie şi neaşteptată a regizorului Yiannis Paraskevopoluos, „Pescăruşul” este un spectacol care te captivează prin jocul scenic al Ceraselei Iosifescu – în rolul autoritarei doamne Arkadina, al Iuliei Colan – ingenua Nina, al lui Sorin Leoveanu – faimosul scriitor cehovian sau al lui Vlad Udrescu – în rolul mai puţin cunoscutului creator Konstantin Treplev, dar şi prin forţa izbitoare a energiei culorilor din decorul şi costumele imaginate de Lia Dogaru.
 
Duminică, 14 februarie, are loc un eveniment care este deja sold-out: Un 14 Februarie EXPLOZIV & CASUAL BAND, un proiect în care arta spectacolului se va regăsi pe aceeași scenă cu alte tipuri de artă (arta plastică, muzica, arta fotografică etc.). Iar ca punct de plecare al acestui proiect, am ales să reunim teatrul și muzica. Într-o seară specială – 14 februarie, craiovenii vor avea parte de un program exploziv, sub cupola TNC.
Prima parte a serii o constituie spectacolul EXPLOZIV de Elise Wilk, cu Natașa Raab în rol principal.
Regia: Andrei Măjeri
Scenografia: Alexandra Panaite
Distribuția: Natasa Raab, Raluca Păun, Marian Politic, Romanița Ionescu, Ioana Manciu, Monica Ardeleanu, Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Cătălin Miculeasa, Andrei Ștefănescu.
În partea a doua, cea mai îndrăgită formație craioveană, CASUAL BAND, condusă de Bogdan Uță, ne va transmite un mesaj personal de dragoste. Cei care vor alege să-și petreacă seara de Valentine’s Day la Teatrul Național „Marin Sorescu” vor avea parte și de alte surprize.
 
Marți, 16 februarie, de la ora 19:00 debutează  Proiectul „Ia te uită la…!“, cu o seară alături de actrița GENI MACSIM.
Sunt o enciclopedie ambulantă de replici din sute de spectacole. Seară de seară, își pun în cui propriile sentimente și adoptă necondiționat trăirile personajului. Zi de zi, fac slalom între pretențiile colegilor, ale regizorilor, ale conducerii sau oamenilor din spatele scenei și propriile trăiri. Seară de seară, își pun pielea la dispoziția fardurilor mai mult sau mai puțin plăcute, pentru ca a doua zi să o ia de la capăt fresh și zâmbitori. Sunt ei, artiștii Teatrului Național din Craiova, iar din 16 februarie te așteaptă la o porție de … sinceritate dezarmantă. Din 16 februarie, ai șansa să iei la întrebări actorii, regizorii, dar și oamenii din spatele scenei Naționalului craiovean.
 
Săptămânal,craiovenii au ocazia să afle secrete, întâmplări din tainele vieții de pe scenă, din spatele scenei sau din … cabina de machiaj. Doritorii trebuie să își rezerve locul în sala “Ia te uită”, în fiecare seară de marți, începând cu ora 19.00 și să își dorească să afle tot ce și-au imaginat, și mai mult de atât, despre artistul preferat.
 
Conceput într-un format interactiv, proiectul  “Ia te uită la …” își propune să aducă în fața publicului craiovean vedete precum Ilie GHEORGHE, Natașa RAAB, Valer DELLAKEZA, Dragoș MĂCEȘANU, Cerasela IOSIFESCU, Raluca PĂUN, Claudiu BLEONȚ și mulți alții, nu doar din Craiova.  În fiecare seară de marți, din 16 februarie, Ia te uită la … și craiovenii pot avea parte de un recital, o scenetă sau de un incendiar dialog cu artistul preferat. Scenariul va fi diferit de fiecare dată, precum omul din fața lor.
 
      •  16 februarie Geni MACSIM  •  23 februarie Ilie GHEORGHE  • 1 martie Dragoș MĂCEȘANU
 
Preț unic: 7,5 lei
Capacitate sală: 70 locuri.