Connect with us

National

Spitalul CF2, amendat cu 30.000 de lei

Eroare umană – aceasta este concluzia primelor investigaţii făcute.

Published

on

Transfuzia greşită, făcută unei paciente operate la Spitalul Căi Ferate 2 din Capitală, a avut la bază o eroare umană – aceasta este concluzia primelor investigaţii făcute în acest caz de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Există însă şi alte deficienţe la unitatea medicală în cauză, care a fost amendată cu 30.000 de lei.

Asistenta medicală, care a prelevat probe de sânge de la femeia operată pentru cancer în fază incipientă, este cea care a pus eticheta greşită pe probele recoltate. Mai mult, unitatea de transfuzii a spitalului nu este autorizată, nu există procedură de testare a grupei sanguine la patul pacientului sau în sala de operaţii. Acestea sunt principalele motive pentru care Direcţia de Sănătate Publică a amendat unitatea medicală. Inspectorii sanitari au dispus, de asemenea, urgentarea măsurilor de autorizare a unităţii de transfuzii în termen de 15 zile, urmând ca la expirarea termenului, inspectorii să efectueze o nouă verificare. În ceea ce priveşte sancţionarea personalului, procedurile sunt în derulare.

Incidentul datează din 26 iulie. Pacienta, în vârstă de 39 de ani, era operată la Spitalul CF2 din Capitală cu diagnosticul de cancer de col uterin. În timpul operaţiei, pacientei i s-a făcut o transfuzie, iar la aproximativ o oră şi jumătate după intervenţie, s-au instalat primele semne de şoc hemoragic. Datele anchetei arată că pacienta însăşi ar fi cea care le-a spus medicilor că are grupa sanguină 0 şi nu AB, cum era sângele pe care l-a primit.

Între timp, starea pacientei care a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă,  pare stabilă, medicii urmând să decidă la începutul săptămânii viitoare ce tratament se impune.

 

%d blogeri au apreciat: