Connect with us

Regional

Sprijin financiar pentru apicultorii afectați de fenomene hidrometeorologice nefavorabile

Published

on

În ședința din 17 septembrie 2019, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se instituie schema de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”.

Beneficiarii prezentei scheme de ajutor de minimis sunt:

a) apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii; b) apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare; c) apicultori, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Sprijinul financiar reprezentând ajutor de minimis va fi în valoare de 20 lei/familia de albine, reprezentând aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană, conform tehnologiei apicole.

Termenul de depunere a cererilor şi documentelor însoțitoare este 31 octombrie 2019.

Mai multe informații pot fi obținute la adresa https://www.madr.ro/comunicare/5553-sprijin-financiar-pentru-apicultorii-afectati-de-fenomene-hidrometeorologice-nefavorabile.html

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: