Connect with us

National

Sprijin financiar pentru locuitorii din zonele inundate

Published

on

Premierul Victor Ponta se află în judeţul Teleorman pentru a evalua pagubele produse de revărsarea apelor. Ieri, într-o şedinţă a Centrului Operaţional de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul de Interne şeful Executivului a anunţat că va sprijini financiar populaţia din aceste zone.

Autorităţile spun că 25.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne au acţionat în ultimele zile în peste 500 de misiuni de salvare.

Dincolo de misiunile de salvare şi evacuare, autorităţile au trebuit să consolideze digurile de protecţie, pentru că au fost 14 cazuri de fisurare.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că au existat cazuri în care localnicii au refuzat evacuarea.

Raed Arafat în dialog cu premierul Victor Ponta.

Victor Ponta: Şi cei care au decedat?

Raed Arafat: În fiecare situaţie avem, fie că au căzut în albia râului, dar ei erau într-o zonă pe uscat când au căzut, fie că unii au încercat să traverseze râul pe propria răspundere.

Premierul Victor Ponta afirmă că în şedinţa de guvern de miercuri se va discuta despre ajutorul pentru cei afectaţi de inundaţii. Judeţul cu cele mai mari pagube este Teleormanul.

„Este vorba de nişte diguri acolo care înţeleg că au cedat, o să merg acolo să asigurăm toate resursele necesare, vreau să vedem ce putem să ajutăm din familiile victimelor, din cei care şi-au pierdut bunuri, animale.

„Îmi pare cumplit de rău că, de fiecare dată, totuşi avem şi un tribut de vieţî omeneşti”, a afirmat premierul.

Autorităţile fac apel la populaţie să colaboreze cu jandarmii şi membrii echipelor de la Situaţii de Urgenţă şi să părăsească locuinţele, dacă este cazul.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: