Connect with us

National

Sprijin guvernamental pentru angajatorii care fac încadrări în muncă

Published

on

Începând cu luna iunie, se va deconta angajatorilor, pe o perioadă de trei luni, un procent de 41,5% din salariul brut lunar al fiecărui lucrător, căruia i se reactivează contractul de muncă, suspendat anterior.

“Pentru a beneficia de această măsură, angajatorii au obligaţia de a menţine raporturile de muncă ale salariaţilor, până la 31 decembrie 2020, cu excepţia lucrătorilor sezonieri şi a situaţiei în care încetarea contractului individual de muncă intervine din motive neimputabile angajatorului. Mai mult, măsura se aplică numai în cazul persoanelor, care au avut o durată de suspendare a contractului individual de muncă de minimum 15 zile, în perioada stării de urgenţă sau de alertă”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Pe de altă parte, Guvernul a decis să stimuleze încadrarea în muncă a persoanelor în vârstă de peste 50 de ani, ale căror raporturi de muncă au încetat, din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgenţă sau de alertă şi care sunt înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă. Astfel, pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă, în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

De aceeaşi facilitate vor beneficia şi angajatorii care încadrează în muncă, până la sfârşitul anului, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, tineri cu vârsta între 16 şi 29 de ani.