Connect with us

National

Sprijin pentru mamele și nou-născuții din familii vulnerabile

Published

on

Mamele aflate în situații de risc vor primi tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Proiectul legislativ a primit votul pozitiv al Senatului, a anunțat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Gabriela Firea, într-o postare pe contul de Facebook.

Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni”, scrie Gabriela Firea.

Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou.

Totodată, ministrul Familiei a mai anunțat că proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind venitul minim de incluziune, inițiat de ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, a fost aprobat.

%d blogeri au apreciat: