Connect with us

National

Stațiile GPL din țară, în vizorul autorităților

Published

on

După tragedia de sâmbătă, autorităţile au pus ochii pe staţiile GPL din ţară şi au început, deja, controale ample. Problemele sunt, însă, multiple, după cum a constatat reporterul Radio România Actualități, Alexandra Cristea, care a fost, ieri, la Crevedia:


Premierul Marcel Ciolacu a cerut un control, la nivel naţional, la staţiile GPL din ţară. Se urmăreşte îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare. Primarii Sectoarelor 2, 3 şi 6 din Capitală au cerut, şi ei, poliţiei locale controale la toate staţiile GPL. În sectorul 5, primarul Cristian Popescu Piedone a închis o astfel de unitate şi a dat amenzi, în valoare de aproape 13.000 de lei.
Firma GPL din Crevedia nu avea nici autorizaţie de incendiu, nici de mediu. A primit, în ultimii ani, mai multe amenzi de la ISU, iar, în 2020, anunţase că închide punctul de lucru. Staţia aparţinea unei firme printre ai cărei acționari se află și fiul primarului municipiului Caracal. În 10 ani, cifra de afaceri a companiei a crescut de aproape 500 de ori, potrivit presei. Firma are zeci de contracte, înclusiv cu autorităţile locale.