Connect with us

Sport

Steaua este campioana !

Echipa Steaua a câştigat campionatul României pentru a treia oară consecutiv

Published

on

Echipa Steaua a câştigat campionatul României pentru a treia oară consecutiv şi a 26-a oară în istoria sa, în urma remizei cu formaţia CSMS Iaşi şi a eşecului înregistrat de ASA Târgu Mureş,  cu Oţelul Galaţi, în ultima etapă a Ligii I.

ASA Tg. Mureș a ratat primul său titlu de campioană a României la fotbal, joi seara, după ce a fost învinsă pe teren propriu de Oțelul Galați, o echipă retrogradată, cu scorul de 2-1 (0-1), în etapa a 34-a, ultima a Ligii I, în condițiile în care Steaua a terminat la egalitate cu CSMS Iași, 0-0.

Antrenorul Constantin Gâlcă, la primul său titlu ca tehnician cu Steaua, are șansa de a realiza o triplă istorică pentru echipa din Ghencea, dacă va lua și Cupa României, după campionat și Cupa Ligii. Steaua va juca duminică finala Cupei României, cu Universitatea Cluj, pe Arena Națională.

La finalul turului Steaua avea un avans de 9 puncte față de a doua clasată, CFR Cluj, și 13 față de ASA Tg. Mureș, nou-promovată aflată pe locul cinci.

ASA Tg. Mureș a pierdut primul său titlu de campioană după ce a reușit o singură victorie în ultimele patru etape, 1-0 cu Petrolul, pierzând cu Gaz Metan Mediaș (0-1 în deplasare), Astra Giurgiu (1-3 în deplasare) și 1-2 cu Oțelul (acasă). Este demn de remarcat că ASA a înregistrat un singur eșec pe teren propriu în acest campionat, cu Oțelul.

Steaua nu a pierdut în ultimele cinci etape, având trei victorii și două egaluri.

Sursa: agerpres.ro

Se joacă și azi in Liga I, în etapa a 34

18:30 FC Botoşani  –          Viitorul

21:00 Dinamo         –          Astra

Ultimul meci din ultima etapa va avea loc sâmbătă, 30 Mai, de la ora18:00, pe stadionul Extensiv din Craiova, față în față se vor afla CS U Craiova și CFR Cluj.